TIEDOTE 25.10.2019.

Hyvinkään Halo -valoviikot avataan ensi maanantaina 28.10.2019.Hyvinkäällä valaistaan kaupunkikohteita tulevan kahden viikon ajan 28.10.–10.11.2019. Valoviikot avataan virallisesti Hyvinkään torilla klo 19.00 maanantaina 28.10.2019. Avajaistapahtuman päätteeksi Tulen ja Valon leikki kohtaavat, kun keskustan Jussinmäki valaistaan ilotulittein.

Ilotulitus ei aiheuta suurta melua, vaan esitys perustuu erittäin näyttäviin, mutta hiljaisempiin ilotulitteisiin kuin perinteisessä ilotulitusnäytöksessä yleensä käytettävät kovaääniset ilotulitteet. Ilotulitus koostuu laajasta värikirjosta, laadukkaista efekteistä ja rytmistä. Näytös on Pyroten Oy -ilotulitus ja sen tuottaa Hyvinkään kaupungin kulttuuripalvelut.

Kaupungissa olevat valaistuskohteet valaistaan maanantai-illasta lähtien.

Valoviikot laajan yhteistyön tulos

Hyvinkään Yrittäjien käynnistämä valoviikkoprojekti on koonnut paikalliset yrittäjät, kaupunkiyhdistyksen, paikallisen oppilaitoksen, eri musiikkiyhdistykset sekä kaupungin virkamiehet uudenlaisen kokonaisuuden ympärille. Valoviikoilla saadaan esimerkkejä siitä, miten hyvin suunniteltu valaistus voi toimia kaupunkilaisten iloksi pimeinä vuodenaikoina. Valoviikkojen konseptissa yhdistyy valaistus niin kotona kuin työpaikoilla ja kaupunkikuvassa.

Hyvinkaanhalo.fi -verkkosivuilta löytyy tietoa kaupungissa valaistuista kohteista, niitä sponsoroineista yrityksistä, seminaareista ja tapahtumista sekä muista tapahtumista valoviikkojen aikana.

Hyvinkääsalin led-näytöllä valoteos Wireless Nature

Hyvinkään kaupunki järjesti opiskelijoille suunnatun videotaideteoskilpailun, jossa etsittiin teosta esitettäväksi Hyvinkääsalin led-näytöllä valoviikkojen aikana. Kilpailun voittajaksi valittiin Hyvinkäältä kotoisin oleva kuvataiteilija Elias Kaus (s. 1991) teoksellaan Wireless Nature. Kaus työskentelee eri tekniikoilla videotaiteen, installaation ja valokuvan parissa.

– Videoteos pysäyttää hetkeksi, mielikuvitus vie muualle, ei ole olemassa ympäristöä erillään läsnäolosta juuri siinä paikassa, kuvailee Elias Kaus teostaan, joka nähdään ensimmäisen kerran valoviikkojen avajaisten yhteydessä.

Hyvinkään Halo huipentuu live-esitykseen Sveitsin supassa

Hyvinkään Sveitsinharjun luontoalueella sijaitseva jääkautinen painanne eli suppa toimii valoviikkojen päätapahtuman näyttämönä torstai-iltana 7.11.2019. Charlotta Kivistön kokoama hyvinkääläisten musiikkiyhdistysten joukko on valmistellut valoa, musiikkia ja ääntä yhdistelevän, uniikin SUP-UP live-esityksen.